Redenen Voor Een Taxatie

Er zijn talloze redenen voor een taxatie. Wij geven u een aantal voorbeelden:

 • Bij het verkopen of kopen van een pand.
 • Voor de berekening van de herbouwwaarde.
 • Voor het beroep indienen tegen de nieuwe WOZ-waarde.
 • Bij een hypotheekverhoging.
 • Voor het onderverdelen van een bezittingen.
 • Het vermelden van bezittingen in de belastingopgave.

Het kopen van een huis

Als eerst zult u bij het kopen van een huis een hypotheekadviseur laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen. Hierdoor heeft u een indicatie van in welke prijscategorie u een huis kunt gaan zoeken. Wanneer u een huis gevonden heeft kunt u deze vervolgens laten taxeren voor de exacte waarde van de woning. Hierdoor weet u het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Wanneer u in het bezit bent van deze informatie kunt u gaan onderhandelen met de verkopende partij.

Het aanvragen van een hypotheek

Wanneer u bij het aanvragen van een hypotheek in het bezit bent van een taxatierapport is dit een groot voordeel. U kunt met het taxatierapport de hypotheekverstrekker zekerheid bieden`over de waarde van de woning. Met deze gegevens kan de hypotheekverstrekker dus u een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Bij het overdragen van een woning wordt er in Nederland een verplicht een percentage overgedragen aan de belastingdienst. Een taxatierapport geeft u een indicatie van hoeveel u aan belasting zult moeten gaan betalen.

Successierechten

Successierechten zijn een vorm van belasting die wordt geheven over een erfenis. Op het moment dat u een woning erft wordt de waarde aan de belastingdienst doorgegeven. Hierbij wordt met een onafhankelijke taxatie de waarde van een woning bepaald.

Taxatie aanvragen

U wil graag een object laten taxateren? Neem vrijblijvend contact op bij vragen of vul direct een taxatie aanvraagformulier in.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*