Taxatie Keurmerken

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie betreft de verschillende taxatie keurmerken:

Stichting VastgoedCert

Het beroep taxateur valt in Nederland niet onder de beschermde beroepen. Dit wil zeggen dat iedereen zich in feite taxateur mag noemen. Hierdoor loopt u het risico om in contact te komen met een ongekwalificeerde taxateur. In 2004 is VastgoedCert ontstaan en is met kroon hét kwaliteitsregister in de taxatiebranche. Stichting VastgoedCert helpt u om voor een geregistreerde taxateur te kiezen. De aangesloten taxateurs zijn verplicht om aan de hoge eisen te voldoen om zich te kunnen inschrijven. Deze taxateurs zijn gegarandeerd deskundige taxateurs. Stichting VastgoedCert is tot stand gekomen door het samengaan van het voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

RVT is een gespecialiseerde branchevereniging voor taxateurs. De Nederlandse regering heeft deze brancheverenining in het leven geroepen met als plan te zorgen voor meer transparantie en een betere werking in de markt. Dit bleek uiteindelijk een groot succes. De combinatie strenge regels en hoge voorwaarden zorgden al snel voor een hoge kwaliteit in taxatierapporten van de aangesloten taxateurs. Deze eisen en voorwaarden zijn in de loop der jaren nog vele malen aangescherpt. Zo beschikken de taxateurs die zijn aangesloten bij het RVT naast de verplichte kennis over taxaties van vastgoed ook over de desbetreffende regio. De berekeningen die een RVT taxateur heeft gemaakt om de waarde te bepalen kunt u altijd terugvinden in het taxatierapport. De bij het RVT geregistreerde taxateur is tevens altijd goed op de hoogte van de plannen en voorschriften van de gemeente.

Meer informatie over taxatie keurmerken

U zou graag meer informatie willen ontvangen over de verschillende taxatie keurmerken? U kunt dan geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk om direct een taxatie aan te vragen. Als u bij de opmerkingen aangeeft dat u meer informatie wil ontvangen over de taxatie keurmerken, kunnen we dat telefonisch met u bespreken.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*