Taxatie Informatie

Om u van de juiste informatie te voorzien heeft Taxatie Haarlem een uitgebreide lijst samengesteld met daarin alle taxatie informatie, zo helder mogelijk uitgelegd. Hierbij is tevens een beschrijving te vinden van onze werkzaamheden. Wij hopen u zo een duidelijk beeld te geven van hoe een taxatie in zijn werk gaat en hopen u zo ook meer inzicht te bieden in het taxatierapport. In de onderstaande alinea’s is de taxatie informatie en het gehele het hele proces stap voor stap uitgelegd.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van een object. Een taxateur maakt een inschatting waarna de makelaar de exacte waarde van een huis kan vaststellen. Meer informatie over wat een taxatie is.

Informatie over het taxatierapport

In een taxatierapport vindt u alle informatie over uw taxatie. Als belangrijkste onderdeel bevat het de schatting van waarde van uw woning. De overige gegevens uit het rapport hebben vaak een belangrijke rol het aanvragen van diensten bij financiële instellingen. Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie

Er zijn verschillende redenen waarom u een taxatie kunt laten uitvoeren. Als u een hypotheek afsluit of oversluit vraagt uw bank of andere financiële instelling om een taxatierapport. Ook bij het verhogen van uw hypotheek (bijvoorbeeld als u gaat verbouwen) is een taxatie verplicht. Meer informatie over de redenen voor een taxatie.

Informatie over soorten taxaties

Vaak taxeren taxateurs meer dan alleen huizen en bedrijfspanden. Voor ieder object met waarde valt namelijk een taxatie uit te voeren. De doelen voor een taxatie kunnen ook verschillen. Meer over de verschillende soorten taxaties.

Taxatie woonhuis

Al de bij Taxatie Haarlem aangevraagde taxatie worden uitgevoerd door erkende en professionele taxateurs. Het taxatierapport bevat een uitgebreide omschrijving met daarin de onderbouwing van de waarde van uw woning. Meer over de taxatie van een woonhuis.

Taxatie bedrijfspand

Wanneer u een balans voor een bedrijf opstelt is het belangrijk om de waarde van het bedrijfspand in een erkend taxatierapport te hebben. Bij grotere bedrijven is het vaak zelfs verplicht om een precieze waarde van de bedrijfspanden mee te nemen in een balans.

Informatie over verschotten

Verschotten zijn de extra kosten die een taxateur gemaakt heeft. De taxateur maakt extra kosten als hij de factoren die de waarde van uw huis kunnen beïnvloeden onderzoekt. Zulke factoren zijn bijvoorbeeld milieuvervuiling, bestemmingsplannen, ontheffingen, bouwverordeningen en afgegeven vergunningen aan anderen die het woongenot kunnen beïnvloeden. Meer informatie over verschotten.

Informatie over keurmerken taxatie

Het beroep taxateur valt in Nederland niet onder de beschermde beroepen. Dit wil zeggen dat iedereen zich in feite taxateur mag noemen. Er zijn diverse soorten keurmerken. Hieronder treft u alle keurmerken uiteengezet. Meer informatie over de keurmerken.

Taxatie begrippen

Taxatie Haarlem heeft voor u een uitgebreide begrippenlijst samengesteld met daarin de belangrijkste taxatie begrippen die u zult tegenkomen in een taxatierapport. Met een betere kennis over de taxatie begrippen kunt u zelf meer opmaken uit het taxatierapport. Lees meer over de begrippen.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*